Pashmina / Uld Kalamkari Tørklæder

 tørklæder i uld pasmina print med broderi  

 

Pashmina / Uld Kalamkari Tørklæder og Sjaler.

Et tørklæde eller sjal for livet

Disse tørklæder og sjaler er indbegrebet af en uforklarlig skønhed, blødhed og varme. Det er det perfekte modetilbehør til enhver sæson. Du kan bære dette tørklæde eller sjal på arbejde eller til en festlig lejlighed, bryllup eller en sommeraften på fortovs restauranten. Du kan være sikker på, at dit Kalamkari tørklæde / sjal vil vende hoveder, uanset hvor du bærer det. 

De er vævet af den fineste kashmiri Pashmina uld og prydet med indviklede Kalamkari blomsterdesign, der er håndmalede eller printede.

Ordet Kalamkari er afledt af to forskellige ord ” Kalam “, der betyder ” Pen ” og ” kari “, der betyder arbejde. Derfor betyder Kalamkari pennens værk.

En kalamkar eller kunstneren brugte traditionelt materialer som bambus og træskårne penne kaldet kalams, som de dyppede i farve udvundet af pigmenter for, at skabe smukke stoffer.

Broderiet udført på disse tørklæder og sjaler er et traditionelt Kashmiri håndbroderi kendt som sozni eller ari, som er udført i hånden med en nål. Nogle af Samarkands tørklæder og sjaler er maskinbroderet på en printet baggrund. Andre er håndbroderet på en trykt baggrund. Tørklædet / sjalet er let og ganske tyndt, men alligevel varmt og hyggeligt, hvilket gør det perfekt til enhver lejlighed.

Forretningen Samarkand på Østerbro har et meget stort udvalg af unikke uld tørklæder, pashmina og cashmere tørklæder og sjaler i alle prisklasser.

SAMARKAND HAR 10 – 30 % PÅ UDVALGTE CASHMERE OG ULD TØRKLÆDER I FORRRETNINGEN PÅ ØSTERBRO.

Tørklæderne kan købes på Samarkand´s Onlineshop.

_______________________________________