Pelsveste

PELSVESTE HANDMADE BY JANE EBERLEIN

 

 

 

Jeg har altid været dybt fascineret af de gamle klædedragter med pelsbesætning, fra især Rusland, Mongoliet, Afghanistan og de Baltiske lande. De Russiske dragter, som var forebeholdt adelen, var ofte rigt udsmykket og broderet med perler og ægte stene, med pels besætning af zobel og andre fine pelsarter. Mongolernes dragter var mere rå i forhold og præget af de Kinesiske snit og dragter. Afghaner pelse, kender alle os, der var uge i 60´erne og 70´erne, jeg havde selv flere, de var rå og grovere broderede, med pelsen indvendig.  De Baltiske landes dragter, var mere bondske, her broderede bønderne deres pelse og veste med smukke broderier ofte direkte huden på bagsiden af pelsen. De mest kendte er Hutsulernes fantastiske pelsfrakker og veste.

Det kræver dyre materialer, at lave en sådan vest, så derfor laver jeg kun ganske få. De sidste jeg har lavet er direkte inspireret af Hutsulernes pelsveste. De forekommer både Capater regionen, Ukraine, Ungarn, Polen, Rumænien og Moldavien.

Jeg har brugt mange forskellige originale broderier med tiden, fra Indien og Japan og de sidste nye, er fra de traditionelle crewel broderier fra Kashmir i Indien.

Pelsvestene er kantet med enten ræv, mink eller merinolam og foret med enten mink, merinolam eller helsilke.

Henvendelse til Jane Eberlein i Samarkand Østerbro vedr. pris.